Vad kostar det att anlita flyttfirma?

lastbilKostnaden för att anlita en flyttfirma bestäms i huvudsak av två saker – hur mycket som ska flyttas, och hur långt. Det gör att kostnaden för att anlita en flyttfirma kan skilja sig betydligt åt beroende på ens förutsättningar. Alla flyttfirmor är heller inte skapade lika, och vissa är dyrare än andra, även om man ska vara försiktig om en flyttfirma erbjuder extremt låga priser – risken är att kvalitén på flytten blir därefter. När man väljer mellan flyttfirma A och flyttfirma B, så ska man därför inte enbart se till prislappen på de olika offerter man fått in, utan även se efter hur tidigare kunder upplevt dem. Den timpenning flyttfirma A eller B tar ut berättar definitivt inte hela historien. Även om avtal vanligtvis säger att flyttfirman ersätter skador, så är det ju definitivt bäst om möblemang och föremål kommer fram utan problem och krångel.

Ta in offerter

Sättet som flyttfirmor tar betalt på varierar lite, där två olika alternativ är det vanliga. Antingen tar man betalt per person och timme, eller enbart per timme, oavsett hur många personer som sköter om själva flyttandet. Inget av de två alternativen kan entydigt sägas vara överlägset det andra. Om till exempel en flyttfirma använder sig av det första alternativet, och bara två personer används till att sköta flyttandet, så kommer timkostnaden antagligen att bli lite lägre – men då finns å andra sidan risken att flytten tar längre tid, och därmed har man inte sparat någonting. För att få bästa pris så är det helt enkelt så att man måste ta in offerter från så många flyttfirmor som möjligt. När man sedan bestämmer sig för vilken man vill anlita, så ska man också se efter vad som ingår i priset. Vissa flyttfirmor kan till exempel även sköta om flyttstädningen åt dig för en extra kostnad. Det är något som kan vara värt mycket.

Även om man inte kan ge ett exakt pris, så kan man säga att kostnaden per timme antagligen kommer att hamna på mellan 800 och 1,300 kronor. 800 kronor är dock rätt så optimistiskt, och mer realistiskt är att man kommer att få betala ett timpris på åtminstone 1,000 kronor. Här är det också viktigt att påpeka att man genom att göra det enkelt för flyttfirman kan hålla nere priset, genom att se till att flytten går så snabbt och smidigt som möjligt. Att man anlitar en flyttfirma behöver ju inte betyda att man inte gör någonting över huvud taget.